Veldloop Maldegem, 14/1/2018


Een uitzonderlijk mooie winternamiddag in het park te Maldegem, zorgt voor een aangename sfeer en  ruime publieke belangstelling. Ook het totaal vernieuwde parcours wordt in het algemeen positief gewaardeerd door de deelnemers.


Bij de scholieren geen slechte wedstrijd voor Lotte, maar het is spijtig dat ze zich in die laatste paar honderd meters nog laat passeren door 2 concurrenten. Dit zou eigenlijk niet mogen gebeuren, alles geven tot op de eindstreep is de boodschap. Voor Warre is het duidelijk dat hij de voorbije ski-vakantie nog in de benen heeft.


In de dames wedstrijden verdedigen Nancy en Stefanie hun plaatsen voortreffelijk bij de masters en werkt Lies aan haar comeback bij de seniors.


11 Beverhout masters aan de start waarbij enkele zeer mooie onderlinge duels te zien zijn binnen de eigenlijke wedstrijd. Thomas, Stefaan en Nico leggen elkaar het vuur aan de schenen voor een ereplaats. Verderop is het spannend tussen Ivan en Dries, op de lange rechte stukken is Dries duidelijk de beste, maar op de vele pittige hellingen moet hij telkens terrein prijsgeven aan Ivan. Uiteindelijk delft Dries het onderspit, maar kijkt nu al uit naar de volgende confrontatie. Zeker iets om in de gaten te houden. Ook Kurt en Rik, Roel en Johan geven elkaar geen duimbreed toe voor Norbert en Flor.


Na de Brugse marathon, de noodzakelijke rustperiode en een deugddoende vakantie, een eerste veldloop-optreden voor Alexander. Ditmaal geen pleziertochtje, maar afzien tot de laatste meter. Alexander moet zijn meerdere erkennen in een paar jongere atleten, waarvan de overwinnaar straks ook te zien zal zijn op het West-Vlaams kampioenschap. Met een derde plaats  is Alexander wel tevreden. Davy en Timothy tekenen eveneens present en finishen zowat halfweg het toch sterke deelnemersveld.


Robert


Crosscup Roeselare - 26/11/2017

Foto’s Marie-Rose

Veldloop Deinze - 19/11/2017


Een prachtige najaarsdag in de Brielmeersen te Deinze voor de jaarlijkse veldloop. Het parcours ligt er zeer goed bij, maar met nog een bijkomende helling is het voor alle deelnemers op de tanden bijten tot aan de eindstreep.


Bij de scholieren is Lotte terug van de partij, na een iets rustiger start dan vorige week in Aalter, kan zij mooi meeschuiven met een groepje. Naar het einde toe en met een pittige eindspurt kan ze nog een paar mede-atleten inhalen.


De Beverhout dames, Nancy en Stefanie bij de masters en Lies bij de seniors, moeten er alles uitpersen, maar kunnen zeker en vast terugblikken op een degelijke wedstrijd.


Bij de mas +50 loopt Stefaan een mooie ereplaats. In het deelnemersveld de allereerste veldloop voor Robert Giusti, met een verleden als motorcrosser trekt hij meer dan zijn plan en laat dan ook Johan, Marc en Raf ruim achter zich. Een aanzienlijk deelnemersveld bij de seniors waarin Davy het verre van slecht doet, evenals Ivo die een goed ingedeelde wedstrijd loopt, zonder enige terugval.


Robert


Foto’s Lucien

Veldloop van St Maria-Aalter - 12/11/2017De eerste uitstap van het veldloopcriterium en met de regen van de voorbije nacht een niet te onderschatten parcours. Neem er dan de felle wind en de regelmatige regen- en hagelbuien bij en alle ingrediënten zijn er voor een 'echte cross'. Met 45 deelnemers is Beverhout de 6de best vertegenwoordigde club in het deelnemersveld, wat niet slecht is toch.


Lotte Verhelst en Warre Verlinde lopen bij de scholieren. Ze doen het niet slecht en met de juiste inzet en zeker voldoende training is een ruime progressie mogelijk.


Bij de dames is  Lies onze beste senior en wordt Nancy de beste beho master voor Tanja en Stefanie.


Bij de heren masters +50 wordt Stefaan mooi 5de, gevolgd door Eric en Johan. Marc Dhaeninck heeft de smaak te pakken en laat Frans en Jan Bergez achter zich.

Bij de nog jonge masters loopt Nico een mooie wedstrijd en houdt Dries, Jan Van Hollebeke en Kurt, die op de hielen wordt gezeten door Ivan, achter zich. Roel, Daniel en Pascal sluiten de rij.


Voor Timothy is het vechten tot op de eindstreep voor een mooie plaats bij de seniors.


Robert


Foto’s Marie-RoseBrugge marathon

Foto’s Lucien


Natuurloop Jurbise - 16/9/2017Ondanks de aangekondigde buien werd het een stralende dag in het Henegouwse Jurbise voor de natuurloop “La Forestière”, de 15e clubuitstap van ons wegcriterium.


De wedstrijden van de Challenge Delhalle zijn pareltjes voor de lopers die willen genieten van mooie natuur en een gezellige organisatie.

Door de verre verplaatsing stonden slechts 10 Beverhouters aan de start. Lucien liep de 8,6 kilometer, de anderen de 14 kilometer.

Uiteraard was het parcours heuvelachtig en best pittig, maar de prachtige natuur en de goeie bevoorrading maakte veel goed.

Peter Verhelst was de beste Beverhouter op een 24e plaats in 57’45, voor Rik De Meulenaere 37e,

in 1u01’26, onmiddellijk gevolgd door Bart Aelvoet, 39e in 1u01’44. Filip Timmerman (129e) kwam aan in 1u12’11 voor Frank Couffez (132e) in 1u12’29. Liesbeth Croene deed 1u17’27 over de afstand en werd 210e. Martine Verstrynge werd 343e in 1u29’52. Geertrui Dumoulin finishte als 374e in 1u38’22 en Dirk Mortier als 393e in 1u44’10. Er waren 407 aangekomenen.

Lucien D’haeninck werd 48e op 152 aangekomenen op de 8,6 kilometer in 49’56 (1e H +70).


Lucien


Foto’s LucienWingene - 19/8/2017


Een strakke wind zorgt ervoor dat de deelnemers het niet onder de markt hebben. In deze wedstrijd over 10,8km leggen de atleten 3 plaatselijke ronden af.


Na een zeer snelle start is het snel duidelijk dat er niets te doen is aan de suprematie van Molenlander Tim Soenens. Een achtervolgend viertal scheidt zich geleidelijk aan af van de rest van het deelnemersveld. Daarin de Beverhouters Timothy, Filip en James. Het wordt keihard knokken en spurten tot op de laatste meters. Timothy beschikt over de meeste spurtreserves, om een kans te maken dienden Filip en James het tempo reeds in de laatste kilometer hebben opgedreven. Nico volgt op korte afstand, waarmee hij heel tevreden is, daarna Winny, Norbert, Daniël, Guido en Flor.


Bij de dames liggen de plaatsen al heel vroeg vast. Véronique wordt 2de algemeen en eerste master. Marlies behaalt brons bij de seniors. We zien ook een gemotiveerde Willemien die deze keer duidelijk de maat neemt van Stefanie, daarna volgen Julie, Georgette en Kristien.Robert


10 mijl strandloop te Wenduine - 28/7/2017


Waar vorig jaar de hitte en de felle wind de deelnemers teisterden, zijn er dit jaar zeer goede loop omstandigheden, op dit toch altijd zware parcours over strand en door de duinen.

Dit klinkt veelbelovend, maar hoe de organisatie er thans in slaagt om zowel bij de dames als bij de heren een aantal atleten een verkeerd parcours op te sturen en ook de laatste lopers zonder aanduiding hun weg te laten zoeken door de duinen, is onbegrijpelijk.


Of dit de uitslag veel heeft beïnvloed, zullen we nooit te weten komen.

Dit neemt niet weg dat er puike prestaties worden neergezet door de Beverhouters, die naar goede gewoonte massaal aanwezig zijn. Bij de dames behalen Marlies en Lies respectievelijk de 2de en de 3de plaats,  maar de eerste dame die de aankomstlijn overschrijdt is Peggy Claerbout die in de officiële uitslag pas terug te vinden is op de 4de plaats. Zij werd, toen ze als 2de liep, op een bepaalde plaats de verkeerde kant opgestuurd en liep daardoor een kortere afstand.  Ook Chris Peeters, Tanja, Willemien en de nog jonge Lotte behalen mooie ereplaatsen.


Met drie Beverhouters in de top tien bijten de heren eveneens flink van zich af: Davy behaalt de 2de plaats na een felle eindspurt en ook Filip (6) kan Timothy (7) nog van zich afschudden in de laatste honderden meters. De naaste achtervolgers, die weliswaar een paar honderden meters meer afstand hebben afgelegd, zijn Tom Van De Keere, Nico, Willem, Dries en Diederik. Peter, Winny Rik, Kurt en Bart volgen van nabij voor alle andere Beverhouters.


Robert


Watewyloop te Tielt - 2/7/2017


Alhoewel een mooi selectief parcours, dit jaar weinig deelnemers aan de start van deze wedstrijd, met ook een geringe Beverhout delegatie. Te verklaren door de grote belangstelling vrijdagavond voor de kermisloop van Moerbrugge.


Het is Peter Verhelst die na de race van vrijdag, met de meeste punten voor het wegcriterium gaat lopen en dit na een mooie wedstrijd en een goede eindspurt. Ook een aangenaam weerzien van Stefaan Tanghe die de wedstrijdschoenen terug heeft aangetrokken. Flor neemt de maat van Roger die iets te snel van start is gegaan op deze zware Tieltse omloop.


Véronique is terug de beste Beverhout dame voor Lotte, Georgette, Geertrui en Wendy.


Robert

Moerbrugge - 30/6/2017


In tegenstelling met vorig jaar geen stormweer en evenmin een match van de Rode Duivels voor het WK, maar wel zeer goede loopomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat deze editie één van de meest succesvolste ooit is.

Beverhout is naar goede gewoonte massaal aanwezig, ongeveer één vierde van het deelnemersveld kleurt blauw wit.


Bij de mannen is er geen tegenstand voor Alexander, maar achter hem wordt er keihard geknokt voor de ereplaatsen. Filip en James lopen de ganse wedstrijd zij aan zij, maar in de eindspurt is het Filip die het haalt van de jeugd. Nog straffer: daarbij verbetert Filip zijn recordtijd van vorig jaar met exact 1 minuut.

Op korte afstand Jens, Thomas, Nico en Stefaan. Daarna een vinnig duel tussen Tom en Peter. Diederik, Jan, Willem en de vele anderen volgen iets verderop.


Véronique is tevreden met haar mooie tweede plaats en ook Willemien laat zich zien door Stefanie in de spurt achter zich te laten. Lieve, Stefanie en Sofie zijn de naaste achtervolgers.


Zeker en vast proficiat aan alle deelnemers. Beverhout, gelet op haar ruime aanwezigheid, laat andermaal zien dat zij steeds bereid is om een organisatie van een bevriende vereniging te ondersteunen.


Robert


Foto’s Lucien


Nacht van Vlaanderen in Torhout - 16/6/2017


Ondanks de warmte stonden er traditiegetrouw veel Beverhouters aan de start van de Nacht van Vlaanderen in Torhout. De meeste deelnemers kozen voor de 10 kilometer, maar ook op de halve en de hele marathon zagen we Beverhouters in actie. De halve marathon werd als Vlaams kampioenschap geselecteerd door de Vlaamse Atletiekliga.

Met Timothy Van Belleghem, James Goossens, Filip Van Cauwenberghe, Jens Franssens, Nico Recour en Tom Vanhee in de voorste rangen liep Beverhout prominent in de kijker.

Bij de dames waren Lies Deruddere, Marlies Demeersseman en Stefanie Van Acker onze beste vertegenwoordigers op de tien kilometer.

In het Vlaams kampioenschap halve marathon won Anne-Marie Danneels niet alleen de titel in haar categorie (W50) maar werd ook algemeen winnaar. Stefaan Derous werd derde bij de M50. Niels Libbrecht en Jan Van Hollebeke volgden in zijn spoor. Flor Landuyt is de nieuwe kampioen in de M80.

In de marathon is de overwinning bij de dames voor Veronique Coene. Chris Peeters werd eerste dame bij de W50. Bij de mannen finishte Thomas Beirnaert op een voortreffelijke vierde plaats.

Lucien

Foto’s LucienDwars door Brugge - 14/5/2017


Door een aantal parcourswijzigingen, wordt het toch wel moeilijk om afstanden, gemiddelde snelheden ... op een correcte wijze vast te stellen.


Niettegenstaande een soms pittige wind, vallen de loopomstandigheden onder een aangenaam zonnetje, zeker mee. er staan dan ook heel wat Beverhout atleten aan de start.


Van bij de aanvang van de wedstrijd scheidt een kopgroep van een 4-tal atleten zich af van de grote massa. Daaronder niet alleen Alexander, maar ook de Beernemse triatleet Hannes Vandermoere, die later met maagklachten de kopgroep moet laten gaan. Het tempo is strak en halfweg wedstrijd neemt Alexander met een tempoversnelling afstand van zijn kompanen. Vrij spel krijgt hij echter niet, het blijft knokken tot op het einde want de voorsprong aan de eindmeet bedraagt nauwelijks een handvol seconden voor een momenteel zeer sterk lopende Simon Mestdagh. We noteren verder mooie prestaties van Timothy en James die binnen de top 20 finishen. Tom, Stefaan en Jan volgen iets verderop.


Bij de Beverhout dames geen echte verrassingen, Véronique bevestigt haar goede prestaties, Marlies loopt in vergelijking met vorig jaar een sterke wedstrijd en ook Tanja krijgt geleidelijk aan de goede vorm terug te pakken. Volhouden zo.


Eveneens een speciale vermelding voor Flor die zondag voor de 30ste maal op rij heeft deelgenomen aan deze wedstrijd. Proficiat Flor.


Robert
10 mijl + 8 km Aalter  - 12/05/2017


Ondanks het dreigende onweer toch een groot aantal beverhouters aan de start in Aalter.


Op de 10 mijl bij de mannen haalde Filip Van Cauwenbergh, die elk jaar sterker wordt, de overwinning binnen. Het podium werd vervolledigd met een 3 de plaats voor Jens Franssens.


Ook Niels Libbrecht met een mooie 6 de stek gevolgd door Peter Verhelst, 7 de liepen mooi binnen de top-10.


Verder in de westrijd zagen we nog Tom Vanhee, Peter Declerck, Bart Aelvoet en Nico Recour puike prestaties neerzetten even als Kurt Leyseele, Winny Vandoorn, Rik De Meulenaere. Maar ook Ivan Titeca, Geert Dufoort, Bart Hurtecant, Danny en Norbert Brandt en Luc Hoste deden hetvoortreffelijk.


Bij de dames een kleinere delegatie maar daarom geen mindere prestaties. Zo was Lieve Keirse onze beste vertegenwoordigster met een 5 de plaats gevolgd door Willemien Mercy, Leen Deschacht en Georgette Knockaert.


Op hetzelfde tijdstip ging ook de 8 km van start met eveneens een mooie delegatie beverhouters.

Met o.a. Geertrui Dumoulin, Kristien Vancompernolle, Conny Frickelo bij de dames en Marc D’Haeninck , Roger Knockaert , Ivan Vermeire bij de heren werd blauw-wit goed vertegenwoordigd.


Proficiat aan allen die deelnamen !


Nancy De Baene

Leeuwtjescriterium - 6/5/2017


De eerste echte eigen organisatie in het nieuwe sportpark Drogenbrood: een open jeugdmeerkamptornooi voor benjamins, pupillen en miniemen.

Deze wedstrijd maakt deel uit van het Leeuwtjescriterium, een organisatie van een aantal West Vlaamse atletiekclubs, waarbij de benjamins en pupillen deelnemen aan een vierkamp en de miniemen aan een vijfkamp.

Beernem zou Beernem niet zijn natuurlijk indien we geen eigen naam zouden geven aan deze meeting en hoe kan het anders de keuze valt op de Beertjesmeeting.

Vooraf werd reeds één en ander uitgetest: start, tijdopname, fotofinish, verwerking van de resultaten ... en dit verliep niet volledig probleemloos.


Zaterdag, de grote dag. Spannend of alles zou lukken.De weersomstandigheden vallen, ondanks de strakke en frisse wind, al bij al nog mee.

Met 156 deelnemers, waaronder 24 Beho-atleetjes, gaat er alleszins een ruim deelnemersveld van start.

We zien enkele voortreffelijke individuele prestaties van een aantal Beverhouters, ook in de breedte is er een positieve vaststelling, maar ontegensprekelijk is er nog veel werk aan de winkel. Een belangrijke taak voor de jeugdtrainers maar eveneens en in het bijzonder voor de jeugdatleten zelf. Jullie kunnen beslist nog een grote stap voorwaarts zetten,mits de passende inzet.


De vele medewerkers doen het prima op de verschillende standen en achter de schermen wordt er ondertussen druk gewerkt: tijdopnames en fotofinish verlopen bijna perfect. Voor de verwerking van de resultaten moeten de verantwoordelijken zich dubbel plooien, maar uiteindelijk valt alles in de juiste plooi.


Ondertussen draait ook de catering op volle toeren en is het alle hens aan dek voor en achter de bar.


Terecht kan worden teruggeblikt op een geslaagde organisatie, weliswaar een beetje uitgelopen in tijd, maar er kan steeds worden bijgeleerd. Het was dan ook de allereerste keer. Helpende handen zijn zeker naar de toekomst

altijd welkom.


Volgende editie in dit criterium is op zaterdag 20 mei in Nieuwpoort en de tweede Beverhout manche in dit tornooi op zondag 13 augustus (vrijwilligers kunnen kunnen zich nu al melden).


Robert


Foto’s Lucien      Heike

Les Ch'tites Foulées  - Bavinchove - 1/5/2017


Verslag Steve


Foto’s Lucien
Damme - Brugge - Damme - 23/4/2017


Dit jaar kunnen de organisatoren zeker niet aan de klaagmuur staan. In tegenstelling met de voorbije jaren, prachtige weersomstandigheden, met als gevolg vele toeschouwers en een nooit gezien deelnemersaantal.

Beverhout is dan ook met vele tientallen deelnemers, massaal van de partij voor één van de eerste wedstrijden in het nieuwe zomercriterium.


In de 10km wedstrijd loopt Alexander naar zijn zoveelste overwinning en met James en Jens in de top tien is Beverhout goed vertegenwoordigd. Ook voor de ereplaatsen is het zeer spannend tussen Bart (21), Tom (22), Joffrey (23), Dries (24) en Kurt (28). Bij de dames een probleemloze overwinning voor Barbara die na haar kuitblessure op het Belgische kampioenschap veldlopen terug op goede weg is, een 16de plaats algemeen en 4de Beverhouter is dan ook niet mis. Nancy en Stefanie zijn de naaste achtervolgers.


Voor wie 10km een beetje te kort is, staat er eveneens een halve marathon op het programma. Een 5de plaats en een goede tijd voor Filip bevestigen zijn uitstekende vorm, daarna volgen Stefaan (10), Timothy (11) die vooraf reeds de 2de plaats op de korte wedstrijd over 4km heeft behaald, Peter (20) en Niels (21).


Ook bij de vele andere Beho-deelnemers, niets dan tevreden gezichten in deze geslaagde editie.


Robert


Foto’s Lucien  


Werner 10 km en halve marathon


Werner selectie Beverhout

Crossdorp Oelem - 15/4/2017


Foto’s Roland


Ga naar Archief