Atletiek en jogging in Beernem

De toekomst van atletiek en jogging in Beernem gezien door de ogen van KAC Beverhout en Blanco. Benieuwd naar wat we te zeggen hebben … ?
Atletiek en jogging in Beernem

Bekijk het hier

 

De verhuis van onze vertrouwde stek in het Bargepark naar het sportpark Drogenbrood in 2016 leidde tot meer zichtbaarheid van onze vereniging naar de buitenwereld toe. Er waren hier en daar wat informele contacten tussen de verenigingen en dit resulteerde al snel in de opstart van de vrijdagavondtrainingen. Dit zijn trainingen voor atleten met wedstrijdambitie vanaf 2e jaars pupil tot … van de beide clubs, Beverhout en Blanco.

De Natuurloop is sinds de eerste editie in 2013 een begrip geworden in Beernem en omstreken. En toen leden uit de clubs Beverhout en Blanco de organisatie overnamen in 2017, kwam ook hier een vorm van samenwerking tot stand.

Beide clubs leerden elkaar beter kennen, ideeën werden uitgewisseld en het kwam tot een samenwerkingsverband waarvan de BB-Oefencross de meest in het oog springende uiting was. Recent werd door de clubs en in samenwerking met het gemeentebestuur een Start2Run ingericht en ook voor onze pistemeetings wordt de nodige logistieke steun aan elkaar verleend.

Na twee jaar van informeel samenwerken was er onlangs een eerste formele bijeenkomst om uit te zoeken of we kunnen groeien naar 1 Beernemse atletiekfamilie. Op korte termijn zal er echter voor leden en trainers niks veranderen. We blijven trainen op onze vertrouwde dagen en uren.

Nieuw is dat we vanaf november 2019 onze trainingen open stellen voor leden van de beide verenigingen. Dat wil zeggen dat vanaf het nieuwe seizoen 2019-2020 elk lid zich kan melden op elke trainingsdag (maandag tot en met vrijdag). Past het met andere woorden niet om op de vertrouwde momenten te komen trainen of zoek je eens een andere uitdaging of wil je gewoon eens iets nieuws uitproberen, dan krijg je de mogelijkheid om aan te sluiten op een dag naar keuze. It’s up to you!

Via deze mededeling willen de beide clubbesturen hun engagement tonen om te groeien naar één Beernemse atletiek familie. Dat dit veel werk achter de schermen betekent, staat buiten kijf. Het doel is echter duidelijk, een nog beter sportief en recreatief aanbod creëren. En van dit proces willen we jullie op de hoogte houden gedurende het ganse traject.

 

Het BEHO en BLANCO bestuur

< Terug naar overzicht