BK veldlopen masters, 03/03/2019

Een mooi, goed beloopbaar en voor de vele toeschouwers overzichtelijk parcours op het BK veldlopen voor masters in Tessenderlo. Een pittige helling, een vrij lange zandstrook en een strakke wind geven de wedstrijden de nodige pit.
BK veldlopen masters, 03/03/2019

Een vijftal Beverhouters – uitsluitend mannen – maken de verre verplaatsing naar Tessenderlo.

Eerst gaan alle categorieën vanaf 55 jaar van start met in totaal 89 deelnemers. Georges De Soete behaalt een mooie zilveren medaille bij de +80. Frans Van Nevel (+60) loopt een verdienstelijke wedstrijd en finisht als 47 ste. Andermaal zet Erik Leyseele (+70) een  pracht prestatie neer. Hij beëindigt zijn wedstrijd als 38ste en laat daarbij tientallen atleten die 10 tot 15 jaar jonger zijn achter zich.  Dit getuigt van grote klasse. Reeds van bij de aanvang neemt hij afstand van de naaste concurrenten en wordt terecht beloond met deze nationale titel.

Erik Leyseele

Georges De Soete

Frans Vannevel

De ‘jongere’ masters leggen een paar kilometer meer af. Kurt Leyseele loopt zonder meer een goede wedstrijd en finisht als 57ste op 78 deelnemers.
Natuurlijk is iedereen benieuwd naar de prestatie van Alexander Diaz die na zijn exploot van vorige week te Brussel, resoluut voor goud wil gaan. De naaste concurrenten zijn niet min: Steven Heemskerk, die we nog kennen van het fantastisch duel in het Bargepark, toen Beverhout dit Belgisch kampioenschap organiseerde. Ook Jonas Roels is van de partij, die in de laatste Berenloop als 5de eindigde, nauwelijks één seconde na Alexander.
De toeschouwers kunnen hun ogen niet geloven als de atleten van start gaan en Alexander onmiddellijk verschroeiend uitpakt. Velen denken dat dit onmogelijk vol te houden is, maar Alexander weet bijzonder goed waaraan hij begint. Niemand kan hem van antwoord dienen en de voorsprong loopt systematisch uit. Onder luid applaus van toeschouwers, atleten en vertegenwoordigers van de VAL, behaalt Alexander de titel met zomaar 40 seconden voorsprong op Steven en 1 minuut op Jonas. Wie doet dit hem ooit na ?

Met twee uitzonderlijke prestaties in één week tijd zet Alexander andermaal de naam en faam van Beverhout in de Belgische atletiek op hoog niveau.

Kurt Leyseele

 

< Terug naar overzicht