Wedstrijdsprokkels

 Zaterdag 25/8/2018 Keiem loopt: 

Een wedstrijd over 10,8km. Een goede Beverhout bezetting van het podium met de plaatsen 1 en 3 voor Alexander en Davy, evenals een derde plaats voor Lies. Johan, Raf, Roger en Kristien zijn de overige Beverhouters.  

 

Zaterdag 25/8/2018 Kermissjogging te Erwetegem: 

Wedstrijd deel uimaend van het Beverhout wegcriterium. De deelnemers hebben de keuze uit een afstand van 14km of 21km. Op de 14km behalen Timoothy en Bart de plaatsen 1 en 2 bij de seniors. Nico behaalt de overwinning bij de masters, gevolgd door Tom, Ivan, Patrick en Roland. Nancy behaalt zilver. Op de 21km een eerder beperkte delegatie: Stefaan en Björn worden respectievelijk 6de en 8ste bij de masters en Diederik 6de bij de seniors.  

 

Zaterdag 1/9/2018 halve marathon van Evergem: 

Reeds de 30ste uitgave van deze wedstrijd. Bij de vrouwen gaat de overwinning naar Gwendolyn, die de grote vorm terug te pakken krijgt. Filip wort mooi 6de en Jan komt nog net in de top 20. Wat later volgt Tom 

 

Woensdag 5/9/2018 WK atletiek masters te Malaga: 

Als Eric Leyseele naar een kampioenschap trekt dan is dit niet om zomaar eens deel te nemen en erbij te zijn. Zoals in vroegere tijden heeft hij zich ongetwijfeld optimaal voorbereid, want enkel een topprestatie is dan voldoende. En of hij daarin slaagt ? Op de cross country over 6000m realiseerde hij in de categorie +70 een op zijn minst opmerkelijke en fantastische prestatie door als 3de de eindmeet te overschrijden. Als dit geen dikke proficiat verdient Eric. 

 

Woensdag 5/9/2018 Zwintriatlon te  Sluis: 

In deze kwarttriatlon heeft trainer Dries een meer dan behoorlijk resultaat neergezet. Het zwemmen blijft het delicaatste onderdeel, maar het fietsen en daarna het lopen maken een en ander terug goed. Met een 64ste plaats op 880 aankomsten en gezien de bezetting de beste uitslag ooit in deze wedstrijd, mag hij terecht terugblikken op deftige prestatie, waar hij terecht trots mag op zijn. 

Zaterdag 8/9/2018 Swissspeaks in Zwitserland: 

Een lange afstandstrail in de Zwitsere Alpen, dan is Thomas van de partij natuurlijk. Een afstand van 45km over de Walliser toppen, op het eerste zicht een kolfje naar zijn hand. Pech kan eveneens deel uitmaken van zo’n natuurloop, zeker wanneer een verkeerde afslag wordt genomen zodat een aantal extra kilometers moesten worden afgelegd. Blijkbaar een mentale knak, maar Thomas kennende moet dit vlug tot het verleden behoren. 

 

Zaterdag 8/9/2018 Sint Hendricusloop in Torhout: 

Kristien, Danny en Norbert verdedigen de blwuw-witte kleuren in deze stratenloop over 10,8km. 

 

Zondag 9/9/2018 WK atletiek masters te Malaga: 

Vandaag staat de 10km wegrace op het programma. In een drukkende hitte, bijna 30 raden in de voormiddag, gaat de wedstrijd van start. Eric schuift mee in de kopgroep. Geleidelijk aan valt deze groep uiteen. Eric blijft in strijd voor een podiumplaats, maar moet zich uiteindelijk tevreden stellen met een meer dan verdienstelijke 4de plaats, waarbij hij er in de laatste honderden meters werkelijk alles moet uitpersen om een Italiaanse atleet nog achter zich te houden. Nu is het nog uitkijken naar de wedstrijd van volgende woensdag, de 5000m op de piste.  

 

Zondag 9/9/2018 In Flanders Field Marathon: 

Een viertal Beverhouters aan de start van deze marathon langs de frontlinie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Met een tijd van 3u09.33 is Diederik niet tevreden met de geleverde prestatie. In een marathon kan dit echter gebeuren, alles moet perfect kloppen en pas dan is het mogelijk een goede prestatie te leveren, het minste ongemak laat zich uiteindelijk voelen. Dat komt allemaal wel goed. Mieke wordt mmoi 1ste dame in de categorie +50. Daarna volgen Geert, pas hersteld van een achillespees letsel … hopelijk geen negatieve gevolgen en ook Daniël, met wat lichamelijke klachten, heeft al betere wedstrijden gelopen. Straks op de Berenloop zullen ze zeker en vast schitteren. 

 

Woensdag 12/9/2018 WK atletiek masters te Malaga: 

Laatste wedstrijd van Eric op dit wereldkampioenschap, de 5000m. Alhoewel later op de avond is het nog bijzonder warm in Malaga. De atleten laten zich hier niet door afschrikken en het tempo ligt al van bij de aanvang hoog. Eric loopt een zeer goede wedstrijd, maar mist nipt het podium. Een vierde plaats met een tijd van 20.19’69”” is verre van slecht. Hij mag zonder twijfel terugblikken op een geslaagd kampioenschap. Een zeker en vast verdiende proficiat. 

 

Zaterdag 15/9/2018 den halven van Damme

Met de kwart triatlon van Sluis als voorbereiding, zet Dries aan voor de halve triatlon van Damme. Het zwemmen verloopt opperbest, evenals het fietsen met een gemiddelde van 36,5km/uur over de afstand van 90km. Daarna een goede loopbeurt en uiteindelijk finisht Dries op een mooie 26ste plaats (4e M40). 

 

Zaterdag 15/9/2018 La Forestière in Jurbise: 

Een beperkte Beverhout delegatie gaat van start in deze Ardennen wedstrijd. 14km op een niet te onderschatten parcours. Tom arriveert als beste Beverhouter voor een opzittende Kurt, Frank en Ivan. Nancy wordt 6de dame, wat later volgt Wendy Blomme. 

 

Vrijdag 5/10/2018 Rapper dan een Ezel te Kuurne: 

Deze halve marathon geldt als Vlaams kampioenschap en vooral de Beverhout vrouwen slagen er in om een paar mooie prestaties neer te zetten. Gwendolyn wordt tweede en behaalt zo de zilveren medaille bij de seniors op dit kampioenschap. Nancy volgt iets verderop en behaalt brons in de categorie +45. 

 

Zondag 14/10/2018 halve marathon van Eindhoven: 

Zomerse temperaturen van bijna 25 graden wanneer de wedstrijd van start gaat. Een zeer goede prestatie van Gwendolyn die na een felle eindspurt met een Ierse atlete de overwinning behaalt in een, gelet op de omstandigheden, voortreffelijke tijd van 1u22min. 

 

Zondag 21/10/2018 marathon en halve marathon van Brugge: 

Uitstekende omstandigheden voor de vele atleten. Frisse temperaturen en een vrijwel windstil parcours, meer moet dat zeker niet zijn om goede prestaties neer te zetten. Op de marathon noteren we een zeer goede prestatie van Filip die met een tijd van 2u40’37” de eerste plaats in de cat. +50 behaalde en de 6de tijd algemeen. Ook de resultaten van Stefaan Tanghe, kort daarna gevolgd door Stefaan Derous mogen worden gezien en ook Thomas is tevreden met zijn resultaat. Bij de dames loopt Tanja de 2de tijd bij de +45. 

Een massa deelnemers voor de halve marathon en ook hier laat Beverhout zich zien. Anne-Marie Danneels (+55) behaalt de overwinning in een toch zeer goede tijd van 1u22’10”. Ook Isabel doet het niet slecht en moet zich reppen om Mieke (1ste cat +50) nog achter zich te houden. En wat gezegd van nieuwkomer Tim Calliauw, zijn eerste wedstrijd in Beverhout kleuren en als 3de op het podium met de Europese kampioen op de marathon. Van een entree gesproken. James, Niels, Peter en Jan zijn de naaste achtervolgers en arriveren allemaal zeer kort bij mekaar. Aan alle deelnemers van deze wedstrijden een dikke proficiat. 

 

Zondag 21/10/2018 crosscup relays  in de Blaarmeersen te Gent: 

Twee Beverhout teams aan de start van deze eerste cross wedstrijd van het nieuwe winterseizoen, zij het in zomerse omstandigheden. Ivo, Davy en Alexander vormen een team bij de seniors. Ze doen het verre van slecht tussen de top van de Belgische atletiek met een 33ste plaats op 103 teams. Daarna volgt het master team met vader en zoon Eric en Kurt en Randal, ook hun wedstrijd mag worden gezien, zij worden 34ste. 

 

 

< Terug naar overzicht